ALS PARTICIPANT

Hoe starten als participant?

Bij Heide atelier kom je aan “REVA werk” doen. Al begeleid werkend word je dus getraind om een aantal vaardigheden weer aan te scherpen.

We starten, samen met je ouders, met een intakegesprek. Daar leren we elkaar kennen, leggen wij ons project uit, en komen we te weten wat uw uitdagingen zijn. Op basis daarvan beslissen we samen of je naar Heide atelier komt.

We spreken af wanneer je als participant komt werken. Dat kan in dagdelen (van 3 of 4 uren). Dat kunnen zoveel dagdelen zijn als je wenst of aankunt. Dat kan ook worden aangepast, naarmate je evolutie vordert. Maar eenmaal een afspraak van weekinvulling gemaakt, gaan we ons daar natuurlijk ook samen aan houden.

We starten met een proefperiode (af te spreken hoe lang, meestal enkele weken), waarbij je diverse onderdelen kunt leren kennen, en ook kunt aanvoelen in welke richting je wilt gaan werken (ijs maken, verkopen…). Als we na de proefperiode beslissen dat we doorgaan, dan maken we nieuwe afspraken, en pakken we de volgende fase aan. Heel erg simpel, zonder administratieve rompslomp…

Eenmaal je dan echt bent gestart, krijg je een aangepast takenpakket in kader van je groeiplan.

Belangrijk is dat je je zelf goed voelt bij ons, en je voelt dat je met iets heel nuttigs bezig bent, te midden van mensen die hetzelfde doel hebben.

Zin om participant te worden? Wil je een intakegesprek aanvragen? Vul dan het aanmeldingsformulier in en we contacteren u spoedig.

Ouders

Aan ouders van NAH jongeren hebben we uiteraard ook gedacht. Plots verandert je kind van karakter, of wordt het met één klap geconfronteerd met een aantal beperkingen. Het kan zelfs aanvoelen dat je plots een ander kind hebt. Hoe moet of kun je daarmee omgaan? Middels intervisie is Heide Atelier een plek waar je terecht kunt met al je vragen, en mentale of praktische ondersteuning. Dat kan gaan in individuele gesprekken, of in workshops, …

Meld je hier aan. De koffie staat klaar.

ZO LAAG MOGELIJKE Kosten

De nieuwe Vlaamse wetgeving heeft e.e.a. veranderd in de ondersteuning van de zorgaanbieders en zorgbehoevenden. Als zorgaanbieder krijgen we geen rechtstreekse steun meer. Daarom dient de vzw bepaalde begeleidingskosten aan te rekenen. Deze trachten we zo laag mogelijk te houden.

Tijdens het intakegesprek gaan de specialisten van onze partner ‘Mané’ u zeker uitleggen hoe je je traject kunt financieren. Dat zou kunnen via het Vlaamse agentschap voor personen met een handicap (VAPH), met een budget dat je ter beschikking kunt krijgen, of zelfs via je verzekeringsmaatschappij (na een ongeval)

Is geen van bovenstaande mogelijkheden toe te passen, dan gaan we samen met u bekijken op welke wijze je zelf kunt bijdragen aan de begeleidingskosten.